Google Pixel Watch 3 OFICIÁLNE: Viac komfortu, viac zážitkov, viac kontroly!

Google predstavuje nové hodinky Pixel Watch 3. Lákajú jasným a kvalitným displejom, rýchlym nabíjaním a kopou šikovných funkcií.

9 min
Google Pixel Watch 3
Google Pixel Watch 3 | Zdroj: Google/úprava redakcie
V skratke
  • Google predstavil Pixel Watch 3
  • Tretia generácia hodiniek sľubuje viacero zásadných inovácií
  • Dotkli sa ako hardvéru, tak aj softvéru

Spoločnosť Google obohacuje svoje produktové portfólio hneď o niekoľko zaujímavých noviniek. Dočkali sme sa odhalenia vlajkových smartfónov z radu Pixel 9, ako aj prémiových slúchadiel Pixel Buds Pro 2. To ale nie je všetko. V rámci kategórie nositeľných zariadení predstavila ešte jednu novinku, a to tretiu generáciu inteligentných hodiniek Pixel Watch. Čo všetko ponúkajú sa dozviete v článku nižšie.

Ešte jasnejší displej

A začneme hneď displejom. Pixel Watch 3 figurujú ako doposiaľ najvýraznejší kúsok spomedzi nositeľných zariadení v portfóliu Google. Hodinky sú pritom k dispozícii v dvoch veľkostných verziách, a to 41 mm a 45 mm. Vďaka väčšej úžitkovej ploche si používatelia jednoduchšie a pohodlnejšie prečítajú prijaté správy, využijú navigačné služby či odsledujú svoje metriky v priebehu cvičenia.

Aby sme boli konkrétnejší, Pixel Watch 3 sú vybavené displejom typu Actua, ktorý sľubuje ako ostrý obraz, tak aj živé farby. Pokiaľ ide o zmienenú jasnosť, tú dokazuje podpora pre svietivosť až 2 000 nitov, pričom stlmiť sa dokáže len na jeden jediný nit. Čo sa týka plynulosti displeja, tá má nastavenú vrchnú hranicu na 60 Hz. Je však adaptívna, čo znamená, že sa dokáže prispôsobovať práve zobrazenému obsahu, čím sa výrazne šetrí batéria.

Potešia sa najmä bežci

Pokračovať môžeme azda tým najdôležitejším, a to možnosťami v oblasti športových aktivít. Nové hodinky so sebou prinášajú komplexný súbor funkcií na behanie, ktorý používateľovi pomôže nielen v zostavení bežeckého tréningového plánu, ale aj v jeho realizovaní. Vytvoriť si možno viacero bežeckých tréningov, ako aj pridať časované rozcvičky a oddych, nastaviť cieľové tempo, tep srdca, časy a vzdialenosti, prípadne aj intervalové cvičenia s opakovaním.

Uložené bežecké tréningy potom možno absolvovať na základe pokynov, ktoré sa poskytujú v reálnom čase priamo na zápästí, a to prostredníctvom zvukových a vibračných signálov. Keď používateľ napríklad vypadne z tempa alebo jeho srdce prekročí prednastavený tep, dostane príslušné upozornenie. A keďže hodinky umožňujú priamo v tréningovom rozhraní ovládať médiá, používateľ si udrží požadované hodnoty aj pri nastavovaní hlasitosti či prepínaní skladieb.

Čo najviac prínosných informácií

Pokiaľ ide monitorovanie, Pixel Watch 3 sledujú kondíciu nositeľa pomocou pokročilých senzorov a strojového učenia, vďaka čomu má k dispozícii podrobné prehľady o kadencii, dĺžke kroku, vertikálnej oscilácii a ďalších aspektoch, na základe ktorých môže ďalej zlepšovať svoje výkony.

Za zmienku taktiež stojí prepojenie s aplikáciu Fitbit, v rámci ktorej sú dostupné týždenné štatistiky, osobné rekordy, analýzy tréningov a podobne. Ak si používateľ aktivuje program Fitbit Premium, režim sa mu prispôsobí ešte detailnejšie. Umelá inteligencia od Google každý deň vyhotoví bežecké odporúčania na základe predošlých behov, pripravenosti a cieľovej kardiovaskulárnej záťaže. Okrem toho dodá prehľadné informácie o kondícii a zobrazí obsah a návrhy cvičení, ktoré pomôžu k zlepšeniu.

Obecne sú hodinky navrhnuté tak, aby nositeľa krok za krokom doviedli k optimálnemu tréningovému plánu. Slúži k tomu aj tzv. skóre pripravenosti, ktoré je po novom ešte responzívnejšie a viac prispôsobené. Využíva údaje o spánku, srdcovom tepe v pokoji aj jeho variabilite.

Na základe informácií o kardiovaskulárnej záťaži a skóre pripravenosti hodinky používateľovi každý deň stanovia cieľovú kardiovaskulárnu záťaž, čím pomôžu k lepšiemu vyváženiu času určeného na regeneráciu, čím sa znižuje riziko zranenia, okrem iného.

Späť k aplikácii Fitbit, tá taktiež ponúka úplne novú funkciu ranného prehľadu, ktorá nositeľovi pomôže naplánovať si deň. Každé ráno poskytne súhrn najdôležitejších metrík o zdraví a kondícii, ako aj o spánku. Informuje však aj o priebehu týždennej tréningovej výzvy, variabilite pulzu, frekvencii dýchania či okysličenia krvi.

Napokon v tomto smere spomenieme novú funkciu Detekcie straty pulzu, ktorá dokáže automaticky zavolať na operačné stredisko zdravotnej služby a zdieľať automatizovanú správu so zdôraznením kritického stavu spoločne s polohou. Konkrétne táto funkcia pribudne do hodiniek v septembri, pričom k dispozícii bude vo viacerých európskych krajinách. Postupne by sa mala rozšíriť ďalej.

Hodinky pritom neslúžia len ako nástroj na monitorovanie zdravotných funkcií a športových aktivít, ale aj ako pomôcka, ktorá uľahčí prácu s inými zariadeniami Pixel. Sú plne integrované do ekosystému Google, čo znamená, že ponúkajú nové možnosti, ako šetriť čas a zvládať rôzne úlohy priamo zo zápästia. Používateľ cez hodinky môže napríklad zachytiť fotografiu alebo nahrať pripomienku. Umožňujú taktiež bezkontaktné platby prostredníctvom Google Peňaženky či navigovanie cez Mapy Google, a to dokonca aj v režime offline.

Inteligentná výdrž

Čo sa týka výdrže, v režime so vždy zapnutým displejom (Always-on Display) vydržia 24 hodín na jedno nabitie. V režime šetrenia batérie sa výdrž predlžuje na 36 hodín, a to bez obmedzenia zdravotných, fitness a bezpečnostných funkcií. Platí pritom, že akonáhle stav batérie klesne na úroveň 15 percent, zariadenie sa automaticky prepne do režimu šetrenia batérie.

Hodinky taktiež vedia automaticky rozpoznať, že spíte, na základe čoho zapnú režim nočného kľudu, v ktorom odstavia všetky upozornenia aj režim Always-on.

Ako vyzerajú ceny?

Google Pixel Watch 3 vo veľkosti 41 mm je možné si predobjednať za cenu od 399 eur s pripojením Bluetooth/Wi-Fi, zatiaľ čo vo veľkosti 45 mm sú dostupné od 449 eur, taktiež s pripojením Bluetooth/Wi-Fi. Nájsť ich môžete v ponuke O2 Slovakia, Alza.sk, DATART a NAY. Obidve veľkosti sú k dispozícii s hliníkovým puzdrom vo farbe Matte Black, teda matnej čiernej. Na záver treba spomenúť, že hodinky zahŕňajú aj program Fitbit Premium na šesť mesiacov.

Google Pixel Watch 3: Technické parametre

Farby45 mm:
Matte Black/aktívny remienok Obsidian
Polished Silver/aktívny remienok Porcelain
Matte Hazel/aktívny remienok Hazel

41 mm:
Matte Black/aktívny remienok Obsidian
Polished Silver/aktívny remienok Porcelain
Champagne Gold/aktívny remienok Hazel
Polished Silver/aktívny remienok Rose Quartz
Materiály a povrchyKryt: 100 % recyklovaný hliník
Aktívny remienok: fluoroelastomér s jemným povrchom
Rozmery a hmotnosť41/45 mm
31 g (bez remienka)
DisplejDisplej Actua
AMOLED LTPO
320 ppi
DCI-P3
1-2 000 nitov
1-60 Hz
Always-on
Konektivita4G LTE
Bluetooth 5.3
Wi-Fi 802.11
NFC
GPSGPS, Galileo, Glonass, Beidou, QZSS
KompatibilitaAndroid 10 alebo novší
Veľkosť remienka45 mm:
Malý pre zápästia s obvodom 150-185 mm
Veľký pre zápästia s obvodom 165-215 mm

41 mm:
Malý pre zápästia s obvodom 130-175 mm
Veľký pre zápästia s obvodom 165-210 mm
Batéria a výdrž45 mm:
420 mAh
24 hodín s Always-on
36 hodín v režime úspory energie

41 mm:
307 mAh
24 hodín s Always-on36 hodín v režime úspory energie
Nabíjanie45 mm:
50 % do 28 minút
80 % do 50 minút
100 % do 80 minút

41 mm:
50 % do 24 minút
80 % do 35 minút
100 % do 60 minút
ProcesorQualcomm SW5100
Operačný systémWearOS 5.0
Pamäť a úložisko2 GB SDRAM
32 GB eMMC
SenzoryKompas, výškomer, červený a infračervený senzor (SpO2), optický senzor tepu, trojosový akcelerometer, gyroskop, senzor okolitého sevetla, elektrický senzor na meranie vodivosti kože (cEDA), senzor teploty kože, barometer, magnetometer
InterakciaBočné tlačidlo, hmatová korunka, haptická odozva
ZvukVstavaný mikrofón, vstavaný reproduktor
OdolnosťCorning Gorilla Glass 5, ponor do 50 m
IP68
BalenieGoogle Pixel Watch 3
Aktívny remienok
Nabíjací kábel (USB-C)
Stručný sprievodca
Zdroj: Google
Zdieľaj tento článok