Google Pixel Buds Pro 2 OFICIÁLNE: Kvalitnejší zvuk v kompaktnejšom formáte!

Spoločnosť Google oficiálne predstavila nové slúchadlá Pixel Buds Pro 2. Ponúkajú vysokokvalitné audio, pohodlný dizajn a šikovné funkcie.

5 min
Zdroj: Google
V skratke
  • Google oficiálne predstavil Pixel Buds Pro 2
  • Lákajú na kvalitnejšie audio a komfortnejšiu konštrukciu
  • Nechýba ani podpora umelej inteligencie

Spoločnosť Google si na leto 2024 nachystala poriadne bohatú nádielku sviežeho hardvéru. Dočkali sme sa nielen uvedenia nových smartfónov z radu Pixel 9, ale aj dvojice nositeľných zariadení. V tomto článku si podrobne rozoberieme výbavu čerstvých slúchadiel Google Pixel Buds Pro 2, ktoré ohúria nielen svojím dizajnom, ale aj vysokokvalitnou reprodukciou audia.

Google Pixel Buds Pro 2, ako naznačuje názov, sú určené aj pre tých najnáročnejších audiofilov. Vôbec po prvýkrát sú vybavené procesorom Tensor A1, ktorý zabezpečuje ako špičkový výkon pre spracovanie zvuku, tak aj podporu umelej inteligencie z dielne Google.

Kvalitný zvuk je zárukou

Pokiaľ ide o reprodukciu audia, procesoru v tomto smere napomáhajú nielen 11-mm meniče a silné basy, ale aj technológia Silent Seal 2.0, ktorá dokáže potlačiť okolitý hluk až dvakrát efektívnejšie, než kedykoľvek predtým. V tomto smere nemožno opomenúť, že čip dokáže spracúvať zvuk až 90-krát rýchlejšie, než je rýchlosť zvuku, vďaka čomu sa vie adekvátne prispôsobiť okoliu používateľa.

Nové slúchadlá taktiež majú samostatný dátový tok vyhradený len pre hudbu, ktorý je úplne izolovaný od kontinuálneho dátového spracovania, ku ktorému dochádza v rámci aktívneho potláčania šumu. Tento prístup je celkom zriedkavý, a to aj v segmente prémiových slúchadiel. A čo presne je jeho prínosom? Predovšetkým čistý a okolitým hlukom nerušený zvuk.

Slúchadlá Google Pixel Buds Pro 2
Slúchadlá Google Pixel Buds Pro 2 | Zdroj: Google

Ešte pohodlnejšie nosenie

Čo sa týka dizajnu, Google pri vývoji slúchadiel analyzoval až 45 miliónov skenov uší. Rozhodol sa taktiež použiť nový otočný stabilizátor, vďaka ktorému zostanú slúchadlá bezpečne a stabilné uchytené v ušiach, a to aj počas intenzívneho cvičenia.

Google vďaka novému čipu dokázal zmenšiť rozmery slúchadiel o 27 percent, čo automaticky znamená aj nižšiu hmotnosť. Zároveň sa mu však podarilo predĺžiť výdrž batérie. Pri vypnutom potláčaní šumu vydržia 12 hodín prehrávania na jedno nabitie (s puzdrom až 48 hodín). So zapnutým potláčaním sa výdrž na jedno nabitie skracuje o 4 hodiny, teda na 8 hodín. S puzdrom potom vydržia okolo 30 hodín.

A nabíjanie? Po piatich minútach v nabíjacom puzdre dostanú slúchadlá dostatok energie na 1,5 hodiny počúvania, konkrétne pri vypnutom potláčaní okolitého šumu.

Slúchadlá Google Pixel Buds Pro 2
Slúchadlá Google Pixel Buds Pro 2 | Zdroj: Google

Kopa šikovných funkcií

A to nie je všetko. Slúchadlá sú nielen výkonné a pohodlné, ale aj inteligentné. Za zmienku stojí možnosť vyhľadania slúchadiel prostredníctvom siete Find My Device (Nájdi moje zariadenie). Ak ich teda náhodou používateľ stratí, nemusí hneď panikáriť, keďže ich môže veľmi rýchlo nájsť.

Okrem toho slúchadlá nie je potrebné vybrať z uší, keď sa používateľ s niekým pustí do konverzácie. Disponujú totiž funkciou Conversation Detection (Detekcia rozhovoru), ktorá automaticky vypne potláčanie šumu, keď nositeľ začne nahlas rozprávať.

Za zmienku taktiež stojí funkcia Clear Calling (Čistý zvuk volania), ktorá potláča šum v okolí osoby na druhej strane hovoru, čím zlepšuje kvalitu a zrozumiteľnosť jej hlasu, ako aj možnosť automatického prepínania zvuku. Slúchadlá sa dokážu veľmi rýchlo a plynulo prepojiť napríklad z tabletu na inteligentné hodinky, čo zabezpečuje viac komfortu.

Aká je cena?

Nové Pixel Buds Pro 2 je možné si predobjednať za cenu od 249 eur, a to u exkluzívnych partnerov Google, ktorými sú O2 Slovakia, Alza.sk, DATART a NAY. V predajniach budú k dispozícii od 26. septembra. Štandardne je na výber zo štyroch farebných prevedení, a to Porcelain, Hazel, Wintergreen a Peony. Dostupnosť farieb sa však môže líšiť v závislosti od oblasti.

Google Pixel Buds Pro 2: Technické parametre

KompatibilitaBluetooth 4.0 alebo novší
Android 6.0 alebo novší
(podpora zahŕňa aj iOS, no bez bližšej špecifikácie)
OdolnosťSlúchadlá: IP54
Puzdro: IPX4
ProcesorTensor A1
Zvuk11 mm menič
Aktívne potláčanie okolitého šumu (Silent Seal 2.0)
Aktívne zníženie tlaku v uchu
Detekcia rozhovoru
HlasBluetooth Super Wideband
Čistý zvuk volania
Hlasový akcelerometer
Vetruvzdorné sieťkové kryty
SenzoryTri mikrofóny
Kapacitné dotykové senzory
Infračervené senzor blízkosti
Akcelerometer
Gyroskop
NabíjanieUSB-C
Bezdrôtové nabíjanie (Qi)
Batéria12/48 hodín bez ANC
8/30 hodín s ANC
FarbyPorcelain
Hazel
Wintergreen
Peony
RozmerySlúchadlá: 22,74 mm x 23,08 x 17,03 mm
Puzdro: 25 mm x 49,9 mm x 63,3 mm
HmotnosťSlúchadlá: 4,7 g
Puzdro: 65 g
BalenieSlúchadlá
Nabíjacie puzdro
Ušné koncovky štyroch veľkostí
Stručný sprievodca
Udržateľnosť24 percent recyklovaných materiálov
Recyklované kovy vzácnych zemín
100 percent bezplastových obalových materiálov
CenaOd 249 eur
Zdroj: Google

Zdieľaj tento článok