Odborníkom z renomovaných švajčiarskych univerzít sa podarilo prísť na spôsob, ako dať čokoláde dúhový lesk bez toho, aby použili akékoľvek umelé prísady. Ich technika je vraj podobná tej, akú využíva chameleón pri zmene svojho sfarbenia.
Vedci príliš veľa detailov neprezradili, pretože chcú z objavu vyťažiť čo najviac peňazí. Momentálne majú mať rozbehnutých hneď niekoľko obchodných rokovaní s výrobcami cukroviniek, vďaka ktorým chcú vybudovať novú firmu. Ak sa im to podarí, dúhová čokoláda bude súčasťou jej portfólia.
Za sfarbením stoja ľudia z ETH Zurich a FHNW University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland, informuje TechSpot.
Upravená čokoláda využíva techniku, aká nie je cudzia ani prírode. Keď chameleón mení farbu, tak prebieha proces s veľmi podobným výsledkom, aký môžeme vidieť na autentickom videu vyššie.
„Proces pripomína chameleóna, ktorého povrch kože moduluje a rozptyľuje svetlo, aby zobrazoval špecifické farby,“ uvádza web jednej z univerzít.
Otázne je už iba to, kedy si novinku budeme môcť zaobstarať a za koľko. Keďže zatiaľ nikto nič také neponúka, cenovka bez akýchkoľvek pochýb vystrelí do výšin. Na príchod do obchodov si však ešte nejaký ten rok určite počkáme.