Každý milovník piva vám povie, že pivo je liek. Čo keby sa však tieto výroky premenili na skutočnosť a obľúbený zlatý mok by sa stal naozaj zdraviu prospešný?
V dnešnej dobe je v obchodoch dostupné množstvo probiotických výrobkov. Pivo medzi ne zatiaľ nepatrí, keďže horké chmeľové kyseliny v ňom obsiahnuté bránia rastu a prežívaniu baktérii, ktoré probiotiká obsahujú.
Vedci zo Singapurskej univerzity sa teda rozhodli spojiť príjemné s užitočným a uvarili kyslé pivo, v ktorom bude môcť žiť probiotická baktéria Lactobacillus paracasei L26. Takéto nové zdravé pivo vraj dokáže zlepšiť imunitu a trávenie.
Stále však medzi vedcami existujú dohady o tom, či sú probiotiká zdraviu prospešné alebo naopak. Takéto pivo si však na trhu určite nájde svoje miesto a priaznivcov, preto by nebolo prekvapením, keby vám ho časom načapovali aj vo vašom obľúbenom podniku.
Otázkou však ostáva, ako veľmi nám (ne)bude chutiť.